Biography (Dutch)

Maxime Snaterse, pianoMaxime Snaterse werd geboren in Almelo in 1996. Zij begon op negenjarige leeftijd met pianolessen.  Na drie jaar pianoles te hebben gevolgd bij Lena Markov heeft ze, na ruim een jaar geen lessen te hebben gevolgd, haar studie voortgezet bij Bella Tubejeva.  In 2011 heeft Maxime toelating gedaan bij de Jong Talent Klas bij het Artez Conservatorium in Zwolle waar zij toe werd gelaten en sindsdien pianolessen volgt bij Frank van der Laar.

In de afgelopen jaren heeft zij onder andere meegedaan aan de Rotterdamse Pianodriedaagse (eervolle vermelding, 2008), YPF Pianoconcours (2010 en 2013) en International Piano Competition for Young Musicians (2012).

Op elfjarige leeftijd won zij de eerste prijs bij Jong Muziektalent Regionaal.  Zij kreeg tweemaal de tweede prijs bij de Regionale Finale van het Prinses Christina Concours Oost (2012 en 2014), de derde prijs bij het Steinway Pianoconcours en naar aanleiding daarvan, in de rubriek Jong Talent, een artikel in het muziekblad Pianowereld. Verder was zij een van de genomineerden voor de Vrienden Cultuur Prijs in Tilburg (2014) en vertegenwoordigde zij het ArtEZ Conservatorium tijdens het Grachtenfestival Conservatorium Concours (2017). Ook heeft zij liveoptredens bij Radio 4 (Spiegelzaal, Opium en Muziekwijzer) en Radio Almelo gegeven.

Maxime heeft masterclasses gevolgd bij onder andere David Kuyken, Marien van Nieukerken, Willem Brons, Juris Zvikovs, Håkon Austbø, Massimo Cottica en het Osiris Trio. Daarnaast heeft zij op diverse plekken opgetreden, onder andere in de Kleine Zaal van het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw aan ’t IJ Amsterdam, Musis Sacrum Arnhem en Muziekcentrum Enschede. In december 2016 trad Maxime op in Griekenland, in de Megaron Concert Hall (Thessaloniki) en voor de Nederlandse Ambassade (Athene) op uitnodiging van het Prinses Christina Concours. Onlangs heeft ze als solist met het ArtEZ Symfonieorkest o.l.v. Joost Smeets opgetreden in De Spiegel Zwolle en Muziekcentrum Enschede. Een documentaire is gemaakt over dit orkestproject, welke binnenkort te zien zal zijn op televisiezender BravaNL. Naast het spelen met orkest heeft Maxime in verschillende ensembles gespeeld, waaronder pianotrio’s en duo’s met zang, klarinet, cello, saxofoon en piano. In 2018 won zij met haar Majorah Trio de eerste prijs en publieksprijs tijdens de ArtEZ Chamber Music Sessions. Verder heeft ze meegedaan aan de Internationale Mozarteum Sommerakademie Salzburg (2016), waar zij masterclasses kreeg van Andrea Lucchesini, en aan het Orlando Festival (2012). In 2017-2018 maakte Maxime deel uit van de Jonge Meesters Wilp, een initiatief die jonge getalenteerde musici de mogelijkheid geeft concerten te verzorgen en helpt bij het ontwikkelen tot cultureel ondernemer.

Na het behalen van haar gymnasium diploma is Maxime in het jaar 2014-2015 gestart met haar bachelor Klassiek Piano aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en heeft deze in 2018 Cum Laude afgerond. In het jaar 2015-2016 heeft zij naast haar bachelor het ArtEZ Honours Programme gevolgd en was zij projectmedewerkster bij het Britten Concours. Momenteel volgt zij de masteropleiding van het ArtEZ Conservatorium en sinds 2016-2017 studeert zij parallel aan haar conservatoriumopleiding Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit van Twente.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s