Maxime Snaterse (1996) begon op negenjarige leeftijd met pianolessen, in haar beginjaren bij Lena Markov en Bella Tubejeva, en sinds toelating tot de Jong Talent Klas in 2011 bij Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium. Hier heeft ze tevens cum laude haar Bachelor of Music afgesloten en heeft ze in 2020 ook haar Master of Music afgerond, met de hoogste onderscheiding. Recent heeft ze een tweede diploma Master of Music behaald met het hoogst mogelijke resultaat aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar ze les kreeg van Aleksandar Madžar.

Maxime heeft deelgenomen aan zowel nationale als internationale concoursen en hierbij meerdere prijzen gewonnen, onder andere bij het Prinses Christina Concours en het Steinway Pianoconcours. Daarnaast volgde ze verschillende zomercursussen, waaronder The International Holland Music Sessions in Bergen, de Internationale Mozarteum Sommerakademie in Salzburg, en de Summer Campus in Rostock. Zo kreeg zij masterclasses van gerenommeerde pianisten als Boris Berman, Bernd Goetzke, Lars Vogt, Pascal Devoyon en Håkon Austbø. Ze geeft regelmatig concerten in zowel binnen- als buitenland, solo maar ook kamermuziek. Momenteel vormt ze enkele vaste ensembles: een duo met saxofoniste Deborah Witteveen, een pianoduo met pianist Marco Mantovani, een liedduo met sopraan Irene Hoogveld en een duo met celliste Aleksandra Czarnocka. Tevens is ze sinds 2022 pianist bij Vrienden van het Lied. Met haar ensembles won Maxime ook enkele prijzen, zoals de eerste prijs en publieksprijs tijdens de ArtEZ Chamber Music Sessions met het Majorah trio, en de SCANDO Vocallis Liedprijs (eerste prijs) met een liedduo tijdens het Vocallis Festival. Naast het geven van gevarieerde solorecitals heeft Maxime meerdere malen als solist met orkest opgetreden. Zo speelde zij in maart 2024 het 5de pianoconcert van Beethoven in onder meer de grote zaal van Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen, bracht zij in 2022 het pianoconcert van hedendaags componist T. van de Steeg in première en voerde zij in 2017 Manuel De Falla’s pianoconcert Nights in the Garden’s of Spain uit in de grote zaal van Muziekcentrum Enschede en De Spiegel in Zwolle. In 2017-2018 maakte ze deel uit van de Jonge Meesters Wilp, een initiatief om jonge getalenteerde musici te helpen ontwikkelen tot cultureel ondernemer. Maxime heeft daarnaast meegewerkt aan enkele interessante kunstprojecten; als voorbeeld in 2020 de uitvoering van muziektheatervoorstelling ‘Graven’ samen met acteur Greg Nottrot van het Nieuw Utrechts Toneel.

Maxime is actief, leergierig en heeft brede interesses. Zo heeft zij in het jaar 2015-2016 naast haar bachelor het ArtEZ Honours Programme gevolgd en was zij projectmedewerkster bij het Britten Concours. Naast haar muzikale studies en activiteiten, begon zij in 2016-2017 met haar bachelor Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente (2019 afgestudeerd) en heeft zij vervolgens in 2020 haar Master Business Administration cum laude afgerond. Verder geeft ze momenteel les op verschillende academies in Brussel. Op de eerste plaats blijft ze echter de gedreven en enthousiaste pianiste die haar fascinatie voor de klassieke muziek wil delen met het publiek.