Maxime SnaterseMuzieklessen kunnen naar mijn idee erg veel bijdragen aan het leven van een persoon. Bij mijzelf speelt de pianoles een grote rol sinds mijn jeugd. Het maken van muziek stimuleert de ontwikkeling van een kind niet alleen op muzikaal gebied, maar eveneens op vele andere vlakken, zoals bijvoorbeeld motoriek en intelligentie over het algemeen. Daarnaast brengt muziek maken erg veel plezier met zich mee. Het kan een grote inspiratiebron zijn in het dagelijks leven. Het plezier maken staat centraal in de pianolessen die ik geef. Dit is naar mijn idee niet alleen voor kinderen, maar ook voor adolescenten en volwassenen een van de belangrijkste aspecten. Ik geef les aan leerlingen van verschillende leeftijden, van beginnend tot meer gevorderd. Ik kan mij als jonge musicus goed verplaatsen in mijn leerlingen, aangezien ik de verschillende stadia van het leskrijgen mee heb gemaakt en nog steeds meemaak. Op die manier ben ik actief bezig in de praktijk, niet alleen door les te geven, maar ook door de scholing die ik zelf nog krijg en door de optredens die ik geef. Deze ervaringen breng ik over op mijn leerlingen.

Naast het hebben van plezier is het zorgen voor een progressie van de vaardigheden van de leerling ook een van de doelen tijdens mijn pianolessen. Ik hoop mijn leerlingen op zo’n manier te motiveren, dat hun interesse in muziek blijft toenemen. Dat waar de leerling in geïnteresseerd is, speelt mee in de lessen: ik probeer te anticiperen op de leerling en ik zorg ervoor dat de leerling in aanraking kan komen met verschillende stijlen. Klassiek is uiteraard mijn specialisatie, maar ik beheers over algemene kennis als het gaat om andere stijlen dan klassiek.

Bij interesse in mijn pianolessen, kunt u contact opnemen om een afspraak te maken voor een proefles. Hieronder zijn enkele praktische zaken opgesomd. Uiteraard kunt u ook contact opnemen voor meer/overige informatie, wat betreft lesprijzen, locatie, overige mogelijkheden (zoals groeps- en theorielessen), etc.

Praktische zaken:

  • Lesduur: Keuze uit 30, 45 & 60 minuten les.
  • Uitvoeringen: De leerlingen krijgen twee keer per jaar de kans om een uitvoering te geven voor elkaar. Ze krijgen op die manier de kans om voor te spelen voor een publiek bestaande uit leerlingen, ouders en andere genodigden.  Deze uitvoeringen zijn in de vorm van een intiem huisconcert, waarbij de leerlingen de mogelijkheid krijgen hun werken uit te voeren op een vleugel.
  • Theorieles/Groepsles: Naast de pianolessen bied ik eveneens theorielessen aan. De leerlingen krijgen les in groepsverband. Ook is het mogelijk om in groepsverband pianoles te krijgen. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan quatre-mains (duo) en algemene pianolessen in groter groepsverband. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen.
  • Methoden: In de lessen maak ik soms gebruik van de ‘Hal Leonard pianomethode’ en de ‘Russische Klavierschule’, wanneer dit van toepassing kan zijn. Verder beoordeel ik aan de hand van het niveau van de leerlingen, welke stukken geschikt zijn om te spelen.

+31 (0) 6 31 684 399 / +31 (0) 546 867 896

maxime-snaterse@hotmail.com